Beauty Salon
Body &
B & B
Salon
Ga naar de inhoud

FAQ: Frequently Asked Questions

● Huid:

Reinigen gelaat:

Dagelijks met lauw water (opent de poriën) en met een reinigingsmelk, reinigingsmousse en daarna tonifiëren of gebruik een micellaire water (2 in 1).
(Adviesproduct: Végétalie micellaire water 250ml  €32)

Onzuiverheden:

Een goede reiniging en gezonde voeding zijn essentieel. Je kan een 3 tal druppels etherische olie (tea tree) toevoegen aan je lauw water waarmee je je gezicht reinigt.
Gebruik om de 3 weken een enzymatische peeling (Adviesproduct: 10x2gr €18).
Af en toe een acné behandeling kan ik aanbevelen.
Bij heftige acné (tijdens pubertijd) zou een kuur met Radiance powder wonderen doen.
Je moet minstens 28 dagen het poeder gebruiken alvorens je resultaat ziet, want dat is de periode waarin je huidcellen zich vernieuwen
(Klarskin via Douglas Radiance powder: €90)

Te droge huid:

Wanneer je de huid te veel gaat peelen dan gaat deze te droog worden, je gaat de doge huidcellen te snel wegnemen alvorens deze aan het huidoppervlak zijn.
Ideaal is om de 2 à 3 weken een peeling te gebruiken, heb je van nature een droge huid dan pas om de 4 weken.

Zonnebrand:

De hitte kan huiduitslag met jeukende blaasjes en verkleuring veroorzaken.
De huid kan uitdrogen waardoor ze gevoeliger wordt.
De buitenste laag van de huid wordt een beetje dikker en dat kan voor een opstoot van puistjes en mee-eters zorgen.
Door het vele zweten kunnen de poriën verstopt raken. Daarom is het belangrijk om de huid goed in te smeren met zonnecrème.
Als je verbrandt door de zon, werkt je huid niet meer goed en kan ze jou niet meer voldoende afkoelen.
(Adviesproduct: Solaire crème of schuim voor €39)
Oxybenzone: check even de ingrediëntenlijst op je zonproduct voordat je op vakantie gaat. Deze stof is nogal schadelijk voor het koraal.

Lippen:

Je lippen zijn maar bedekt met een dun laagje huid. Daarom zijn ze erg gevoelig en kunnen ze - zeker tijdens droge of koude tijden - wat extra verzorging gebruiken.
(Adviesproduct: Lipcare balsem 4,8gr €8)
Lippenstift met een matte afwerking kan lippen er dunner uit laten zien, terwijl glanzende tinten juist zorgen voor een volumineus effect. (Adviesproduct: lipgloss van Zuii Organic )

Jaderoller:

Volgens een eeuwenoud ritueel uit Azië rollen we met de jaderoller over ons gezicht. Helpt de doorbloeding, werkt tegen rimpels en wallen en verbetert de huidelasticiteit.

Spraytan:

Bij niet schudden heb je kans dat het spuitkopje onmiddellijk verstopt waardoor de flacon niet meer werkt. Alvorens een spraytan te gebruiken ga je best de huid voorbehandelen met een peeling, dit om de dode huidcellen te verwijderen en een mooier resultaat te bekomen.
(Adviesproduct: Curasano spray 200ml €39,95)Zachte benen: Stap 1: epileren, Stap 2: peeling gebruiken (ervoor of erna) stap 3: Hydrateren met een body lotion (Adviesproduct: Vénuste body lotion 250ml €33)

Decolleté:

Ideaal na zwangerschap of gewichtverlies om terug de huid aan de hals en decolleté te verstevigen kan je een buste crème gebruiken. (Adviesproduct: Vénusté buste cream €39)

Katoenolie:

deze is hypoallergeen. Mensen die geen zeep kunnen gebruiken vanwege huidreacties, verdragen zeep met katoenzaadolie goed.  

Baobab:

deze olie bevat hoge aandelen van omega 3, 6 en 9 vetzuren. De olie bevat ook vitamines A, D, E en F. Therapeuten gebruiken deze olie vaak als anti-aging product.

● Make-up:

Egale teint:

een gereinigde en gehydrateerd huid (Adviesproduct: Végétalie Réhydratante crème 50ml €42) vormen de basis voor een mooie make-up. Breng je foundation aan met een penseel of vochtig sponsje voor een mooi resultaat. (Adviesproduct: Zuii Organic Foundation 30ml €38,05)

Oogschaduw:

Als je foundation aanbrengt op je ooglid en een neutrale kleur oogschaduw dan blijft je oogschaduw langer zitten. Dit vormt direct ook de basis voor je make-up (daarna kan je een kleurtje erover aanbrengen) (Adviesproduct: Zuii Organic oogschaduw 1,5 gr €21,65)

Make-up borstels reinigen:
met water en een zachte shampoo kan je deze reinigen, laten drogen aan de lucht en terug klaar voor gebruik !


● Nagels:

Gellak of gelnagels terug doen glanzen:

Breng nagelolie aan (Adviesproduct: SolarOil 3,7ml 4€ ) of gebruik een kleurloze nagellak (Adviesproduct: Brillant 10ml €18)

Mooi resultaat nagellak:

Stap 1 : basis laag kleurloos,
Stap 2: 2 lagen van je gekleurde nagellak,
Stap 3: afwerken met een topcoat.
Laat de nagellak voldoende drogen. (Adviesproduct: Brillant topcoat 10ml €18)


Wat doen vitamines in cosmetische producten?

Vitamine A: bevordert de celdeling, wat de huid gladder maakt
Vitamine C en E: beide vitamines vormen een goede remedie tegen de vrije radicalen.
Vitamine B5: houdt het vocht vast en voorkomt uitdrogen van huid en haar.
Hibiscusolie: deze olie kent vele toepassingen: in het haar als conditioner bij droog en beschadigd haar; bij blauwe plekken, bij kloven in handen en voeten en bij cellulitus.

Hotstone massage:

De 5 voordelen van een hotstone massage:

1)Helpt spierspanning en pijn te verlichten
2)Vermindert stress en angst
3)Boost het immuunsysteem
4)Goed voor lichaam én geest
5)Je slaap verbetert


Terug naar de inhoud